Načini za dobivanje posla u zrakoplovnoj industriji

Ako ste nedavno diplomirali, nezaposleni ste ili jednostavno želite promijeniti posao i proputovati svijet, trebali biste ozbiljno razmotriti posao u zrakoplsaudiaovnoj industriji. Za poslove u ovom sektoru uvijek vlada veliki interes, prije svega zato što su bolje plaćeni nego prosječni poslovi u većini zemalja. Posao u avijaciji proširit će vaše vidike i pružiti vam priliku za napredovanje u karijeri. Što biste još mogli poželjeti?

Iako su poslovi u zrakoplovstvu brojni i svaki od njih zahtijeva različite kvalifikacije, postoje kriteriji koji su zajednički svima i nužni za dobivanje ovih poslova.

• Vladanje jezicima u govoru i pismu je iznimno važno. Engleski jezik je neizostavan za svaki posao u ovoj industriji. A svaki dodatni jezik kojim se koristite dodatni je bonus i korak bliže dobivanju posla.

• Komunikacijske vještine su još jedna nužnost kada govorimo o poslovima u zrakoplovnoj industriji. Trebate znati komunicirati i sa timom suradnika i s drugim ljudima da bi vas tvrtka uopće razmotrila kao kandidata za posao.

• Primjereno ponašanje dovest će vas daleko. Budite smireni, uglađeni i opušteni. Sigurnost je imperativ u zrakoplovnoj industriji, pa kandidati koji pokažu neprilične reakcije (poput ispada) neće biti zaposleni.

Velike komercijalne zrakoplovne tvrtke kao što je primjerice Fly Emirates (jedan od najpoznatijih svjetskih avioprijevoznika), redovito imaju regrutaciju kabinskog osoblja u raznim dijelovima svijeta. Ne bi bilo loše posjetiti jedan od ovih skupova koji se održava u vašoj blizini ukoliko ste oduvijek željeli postati stjuardesa ili stjuard. Intervjui za posao dosta su opsežni. Pripremite dobro napisan životopis, sročite pismenu i atraktivnu molbu za posao, ponesite par slika na kojima se smiješite i nadajte se najboljem!

Da biste dobili posao pilota na komercijalnom zrakoplovu morate za to biti školovani. Ne postoji teoretska šansa da vas neka kompanija zaposli ako nemate pilotsku licencu. Najčešće se traži i iskustvo, međutim ukoliko ste imali dobar prosjek ocjena, moguće je da ćete i biti uzeti u obzir za posao. Prije nego posao dobijete, morat ćete proći trening koji organizira tvrtka za koju ćete letjeti.

Posao možete pokušati potražiti i putem poslovnih mreža poput Linkedina ili Youraviationjob.com. Sretno!