Zrakoplovi su predmet fascinacije za mnoge ljude. Na ovim stranicama pronaći ćete mnoge korisne ali i zanimljive informacije iz sfere zrakoplovstva. Ako ste zaljubljenik u čelične ptice ili samo želite vidjeti kako izgleda život jet-settera koji si mogu priuštiti vlasništvo privatnog zrakoplova, na pravom ste mjestu.

Znate li koja je razlika između općeg i komercijalnog zrakoplovstva? Koja je najveća ocjena koju od nepristranog sustava može dobiti pilot? Sve to i još mnogo više možete pronaći u člancima koji su objavljeni na ovim stranicama.

U doba senzacionalizma u medijima, kada sve češće čitamo o raznim katastrofama, ljude često zanima i kakve sigurnosne standarde zrakoplovi moraju zadovoljavati, te kako mogu znati je li neki zrakoplov pouzdan. Ima li istine u tome da su veliki komercijalni zrakoplovi sigurniji od manjih privatnih ili je to samo mit?

U svijetu u kojem se živi brzo, svaka je minuta važna, zato postoji veliki interes upravo za putovanja zrakoplovima koji vas najbrže mogu dovesti na neko odredište. Ukoliko uskoro negdje namjeravate otputovati, ovdje ćete naći dosta korisnih savjeta vezanih za putovanje zrakoplovom. Planirate li unajmiti privatni zrakoplov? Zanima li vas je li to zaista tako skupo kao što se priča? Provjerite u našim tekstovima, bit ćete iznenađeni.

Ako vas zanima povijest avijacije, pronaći ćete informacije o tome kakva su goriva koristili zrakoplovi za vrijeme Drugog svjetskog rata i koja je razlika između goriva koja troše vojni i komercijalni zrakoplovi. Istražili smo kako se zrakoplovna goriva proizvode i koji je tip goriva pogodan za određeni zrakoplov ili klimatske uvjete.

Kakve zrakoplove unajmljuju ili posjeduju poslovni ljudi i kompanije? Zašto je ponekad bolje izdvojiti novac za privatni zrakoplov nego letjeti komercijalnim? Gdje sve možete otići manjim zrakoplovom? Saznajte koje su najpoznatije svjetske tvrtke za čarter privatnih zrakoplova i po čemu je svaka od njih posebna. Kako izgleda život na visokoj nozi i let u luksuznim zrakoplovima?