Tvrtke za čarter zrakoplova – prvih 10 stvari na koje trebate obratiti pažnju kada želite unajmiti zrakoplov

Odlučili ste se otputovati nekamo i učiniti to sa stilom – priuštivši si čarter let. Evo o kojim stvarima trebate voditi računa da biste odabrali najbolju soluciju.

1. Sigurnost

Sigurnost je najvažnija za bilo kakvo putovanje, čarter zrakoplova tu nije iznimka. Provjerite je li tvrtka koju razmatrate registrirana u sustavu sigurnosti ARGUS i koju joj je ocjenu sustav dodijelio.

2. Cijena

Znamo da ste odlučili putovati sa stilom ali stil ne mora nužno skupo koštati. Raspitajte se o cijeni čarter letova i last minute ponudama, mogli biste biti ugodno iznenađeni.

3. Službena dokumentacija

Zatražite od tvrtki službenu dokumentaciju o zrakoplovu, potvrde da ima dozvolu za letenje, informacije o pilotu i potvrdu njegovih kvalifikacija. Svaka legitimna tvrtka će vam to rado dostaviti.

4. Ako ste u mogućnosti, u čarter tvrtku otiđite osobno

Stavljati svoj novac i sigurnost u nečije ruke nije mala stvar. Osobno posjetite prostorije tvrtke i uvjerite se da je tvrtka respektabilna.

5. Koliko je daleko vaša željena destinacija

Ukoliko putujete daleko raspitajte se o udobnosti zrakoplova i hoćete li se u njemu neometano moći ispružiti ili prošetati.

6. Odaberite zrakoplov

Čarter kompanije u svojoj ponudi obično imaju više zrakoplova. Pošto smo već spomenuli da biste tvrtku trebali osobno posjetiti, to je najbolji trenutak da osobno i razgledate zrakoplove i odaberete onaj koji vam se čini najpri
kladniji.

7. Dobre refe1024px-December_Charter_Flightrence

Reference za određenu tvrtku nemojte tražiti samo na njihovim stranicama. Logično je da će tvrtka

na svom webu navesti samo klijente koji su uslugom bili iznimno zadovoljni. Potražite iskustva korisnika na forumu i društvenim mrežama, možda vam baš nečiji komentar pomogne donijeti odluku.

8. Stručna znanja

Svaka ugledna tvrtka koja se bavi čarterom zrakoplova trebala bi među svojim zaposlenicima imati ljude koji će vam konkretno i precizno odgovoriti na sva postavljena pitanja.

9. Upoznajte pilota

Pitajte pilota o njegovim kvalifikacijama i iskustvu. Pilot vam osobno može objasniti sve pojedinosti vezane za nadolazeći let, osjećat ćete se mnogo sigurnije.

10. Ljubaznost

Ako osjetite da vam je osoblje uvijek i u svemu izišlo u susret, bez sumnje ste na pravom mjestu.